Weer lekkage gevaarlijke stoffen bij treinwagon Westhaven

De hulpdiensten zijn wederom groot uitgerukt voor een lekkage bij een wagon bij emplacement Westhaven. De brandweer, politie en ProRail kwamen met spoed ter plaatse. Medewerkers van ProRail hebben speciale pakken aangedaan om de lekkage te verhelpen.

Lees verder…

Eerste hulp bij ontspoorde gevaarlijke goederentrein: omwonenden Twents spoornet krijgen instructies

Het aantal treinen dat gevaarlijke stoffen dwars door Twente vervoert, neemt al jaren toe. Dat leidt tot onrust onder omwonenden van het spoornet, want wat als er iets misgaat met het vervoer van die stoffen? De Veiligheidsregio Twente wil daar duidelijkheid in scheppen en start nu een campagne.

Lees verder…

Gevaarlijke stoffen Betuwelijn

In Valburg bij de Betuweroute zijn meerdere hulpdiensten waaronder de brandweer en ProRail ter plaatse gekomen. Er zouden mogelijk gevaarlijke stoffen uit een ketelwagen lekken. Het zou gaan om een ketel met de stof methanol. ProRail schaalde groot op wegens een mogelijk milieudelict.
Na onderzoek bleek dat de afsluiter van de tank lek was en dat hier een reststof uitlekte. Deze reststof vormt geen gevaar voor de omgeving en milieu. ProRail heeft het lek verholpen.

Lees verder…

Opnieuw lekkages gevaarlijke stoffen in Amsterdam

Op dinsdag 26 maart hebben inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) lekkages ontdekt bij 2 reservoirwagens op emplacement Houtrakpolder in Amsterdam.

Lees verder…

300 treinen, 2.000 schepen en 16.000 vrachtwagens. Borsele vreest ammoniaktransporten

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Lees verder…

Meer goederentreinen door Zutphen en Deventer, mogelijk met gevaarlijke stoffen: ‘Zorgt voor overlast’

Op het traject de IJssellijn, dat loopt via Brummen, Zutphen en Deventer, gaan meer goederentreinen rijden. Mogelijk ook met gevaarlijke stoffen aan boord. Dat gebeurt vanwege werkzaamheden aan het spoor in Duitsland. Wat betekent dat voor omwonenden van die treinroutes? ,,We moeten wel weten wat daar vervoerd gaat worden.”

Lees verder…

Pernis buiten gebruik voor rangeren met gevaarlijke stoffen

Op emplacement Pernis wordt op dit moment niet gerangeerd met wagons met gevaarlijke stoffen. Er zijn opnieuw lekkages in de brandblusvoorziening geconstateerd. De komende week wordt de situatie op Pernis met interne en externe specialisten verder onderzocht. Op basis daarvan nemen we besluiten voor de korte en langere termijn. De besluiten en de mogelijke impact hiervan worden zo snel mogelijk met betrokken partijen besproken.

Lees verder…

Inspectie legt last onder dwangsom op aan belader reservoirwagons

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een last onder dwangsom (LOD) opgelegd aan een belader van gevaarlijke stoffen omdat het bedrijf de regels voor het transport van gevaarlijke stoffen over het spoor overtreedt. Vanwege de acute gevaarzetting is de inspectie in dit geval direct overgegaan tot het opleggen van de LOD.

Lees verder…

Lek in goederentrein in station Waregem blijkt water te zijn, treinverkeer tijdens spits grondig verstoord

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Deinze is een tijd volledig onderbroken geweest, in beide richtingen. In het station van Waregem stond een goederentrein stil. Er werd gedacht dat de trein gevaarlijke stoffen aan boord had, die onderweg zouden gelekt zijn.

Lees verder…

Brabant wil af van 20.000 ‘giftreinen’ die door de provincie denderen, maar de minister trapt op de rem

DEN BOSCH – Geen treinen met explosieve LPG en ammoniak meer over het Brabantse spoor, maar alleen nog vervoer via ondergrondse pijpleidingen. De provincie Brabant doet een dringende oproep aan minister Jetten (Energie) om dat te regelen. Die erkent dat pijpleidingen een oplossing zijn, maar weigert ze vooralsnog aan te leggen.

Lees verder…