Boetes en meerdere waarschuwingen tijdens ADR-controle

ROTTERDAM – Maandag heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport samen met de RDW in Rotterdam in totaal zestien vrachtwagens met gevaarlijke stoffen gecontroleerd. Tijdens deze inspecties is twee keer een proces-verbaal opgemaakt, één keer een boeterapport opgemaakt en zijn diverse waarschuwingen gegeven voor onvolledige omschrijvingen op het vervoersdocument, de uitrusting en het onvoldoende stuwen van lading.

Lees verder…

 

Vrachtwagen met accu’s vliegt in brand op A67, rechterrijstrook dicht

Een vrachtwagen met accu’s is donderdagmiddag op de A67 bij Eersel in brand gevlogen. Iets voor half drie was de brand geblust. In eerste instantie was de snelweg in beide richtingen dicht. Na het blussen van de brand geldt dat alleen nog voor een deel van de rechterrijbaan richting België.

Lees verder…

Elektrische auto verwoest door brand, garage en carport huis in vlammen op

Een elektrische auto die naast een huis aan de Herbergierstraat in Etten-Leur aan een laadpaal stond, is maandagochtend vroeg in vlammen opgegaan. Ook de garage van het huis en de carport zijn verwoest. Er raakte niemand gewond.

Lees verder…

Acht van de veertien gecontroleerde ADR-transporten in overtreding

ZWOLLE – Dinsdag controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport samen met de politie en het RDW in totaal veertien transporten met gevaarlijke stoffen in Zwolle.

Lees verder…

‘Veiligheid gevaarlijke stoffen geborgd met onze DG Professional’

Gevaarlijke stoffen en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de vele sectoren waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, is het cruciaal dat dit veilig gebeurt, is de overtuiging van logistiek opleider Special Cargo College. Daarom heeft zij in 2020 voor de branche de unieke opleiding tot Dangerous Goods Professional (DGP) in het leven geroepen. In twee jaar tijd word je opgeleid tot dé allround veiligheidsspecialist van het bedrijf.

Lees verder…

ILT ontdekt druppellekkage van tankwagen met salpeterzuur

ZWOLLE – De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleerde dinsdagmiddag in Zwolle een tankwagen die was beladen met salpeterzuur 53% (UN 2031).

Lees verder…

Vrachtwagen gekanteld langs A12

HARMELEN – Vlak na het tankstation bij Harmelen langs de A12 richting Den Haag is een vrachtwagen gekanteld.

Lees verder…

A16 richting Dordrecht dicht; 26 – 29 april 2024

Vanwege werkzaamheden is de A16 richting Dordrecht afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 tot maandagochtend 29 april 2024 05.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen.

Lees verder…

Grote lithium-ion-batterij vervoerd zonder ADR-certificaat, schriftelijke instructies en UN-nummer

NIEUWEGEIN – Vandaag, maandag 25 maart, controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ter hoogte van Nieuwegein een voertuig waarmee een grote lithium-ion-batterij (een energieopslagsysteem) werd vervoerd. Volgens het ADR moet een dergelijke batterij worden vervoerd onder UN-nummer 3536.

Lees verder…

Tankwagen met kerosine gekanteld bij vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN – De hulpdiensten rukten maandagmiddag massaal uit toen een tankwagen die 40.000 liter kerosine vervoerde kantelde op een weggetje op de vliegbasis in Eindhoven.

Lees verder…